دست اندرکاران مجموعه کنسرتهای هنرستان موسیقی دختران در یک گفتوگوی رسانه ای به تشریح جزییات اجراهای زنده و برنامه های پیش روی خود پرداختند.
گروه هنر-علیرضا سعیدی؛ طی سالهای گذشته از پس رویدادهای موسیقایی که در سطوح سنی مختلف پیش روی مخاطبان قرار گرفته اند، بودند هنرمندان کم سن و سالی که به واسطه حضور در مجموعههای آموزشی چون هنرستانهای موسیقی دختران و پسران یا رویدادهایی چون «جشنواره موسیقی جوان»، «جشنواره موسیقی نوای خرم» و «جشنواره موسیقی امیرجاهد» وارد فرآیند تولید و ارائه حرفهای محصولات موسیقایی در حوزه اجرایی شده اند. شرایطی پرفراز و نشیب که در مقاطعی با کم توجهی و در مقاطعی هم به واسطه حضور مدرسان و مدیران دغدغه مند موجب شکوفایی و معرفی نوازندگان و خوانندگانی شده که توانسته اند تا عالیترین سطوح اجرایی برسند.
چارچوبی که همچنان که از فقدان برنامه ریزی لازم و توجه به کلید واژه «استمرار» و برنامه ریزی طولانی مدت در نظام آموزشی ما رنج میبرد و میتواند در صورت هدایت درست و برنامه ریزی شده و توجه به آنچه از فرهنگ و هنر ارزشمند این سرزمین سراغ داریم، فضایی را فراهم سازد که نسلهای جدید و مخاطبان و هنرمندان عرصه موسیقی برای شنیدن آنچه «موسیقی خوب» مینامیم انگیزه بیشتری داشته باشند و در کنار وجوه سرگرم کننده صنعت موسیقی به این بُعد ماجرا نیز توجه کنند. موضوعی که آگاهی والدین، توجه نظام آموزشی کشور به رشد دانش آموزان در حوزههای فرهنگی و هنری، برنامه ریزی منسجم و منظم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توسعه آموزش موسیقی جدی در تهران و تمرکززدایی از پایتخت و بهره مندی درست و اصولی از استعدادهای فارغ التحصیل برای حضور در کارزار حرفهای میتواند بخشی از مولفههای توسعه کمی و کیفی چنین دیدگاهی باشد.
شرایطی که دربرگیرنده چالشها و فراز و نشیبهای زیادی است و طبیعتاً با حرف و نوشته و صرف انعکاس گزارشهای رسانهای که نتیجهای نداشته باشد، نمیتوان به آینده آنچه «توسعه موسیقی جدی» مینامیم، امیدوار بود. زیرا در این راه قطعاً مولفهها و ضروریاتی وجود دارد که بدون تحقق هریک از آنها نمیتوانیم به همین راحتی از توسعه و ارتقای کیفیت و کمیت نام ببریم. اما قطعاً آنچه میتواند در این بین مورد توجه قرار گیرد، توجه و عنایت به کلید واژه «تلاش» در چنین مسیری است که گفتهها و ناگفتههای زیادی درباره آن وجود دارد.
از جمله تلاشهایی که طی هفتههای گذشته مورد توجه قرار گرفته و تصمیم برآن است تا به نوعی آغاز گر فصل تازه ای از فعالیتهای گروه سنی نوجوان برای حضور در مسیر حرفهای اجرای موسیقی جدی در کشورمان باشد، کنسرت ارکستر سازهای ایرانی و ارکستر زهی هنرستان موسیقی دختران از نهادهای وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که از دوره گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش کرده تا فضای جدیدی برای حضور هنرآموزانش در کنسرتهای حرفهای فراهم آورد، مسیری که بخشی از آن قرار است طی روزهای پایانی مهر سال جاری مجموعه کنسرتهایی را در تالار وحدت تهران میزبانی کند. چارچوبی که به گفته دست اندرکارانش اکنون تمامی بلیتهای آن به اتمام رسیده و امید میرود تا کنسرت قابل قبولی را به تماشاگران موسیقی جدی ارائه دهد.
منبع: